Medische visagie....hoezo?

We weten allemaal dat kwetsbaar voelen en onzekerheid ons vaak weerhoudt om ons lichaam te (laten) fotograferen, een deel daarvan.
Het blijft voor velen van ons een taboe, gepaard met een behoorlijke drempel. 

Maar misschien hebben we toch allemaal iets om trots op te zijn, innerlijk, uiterlijk of allebei?
We hebben dat ‘iets’ mooi ‘verstopt’ onder die drempel.

En wat als je dat zelf heel anders ervaart en ‘ziet’, waarom zou je dan foto’s van jezelf laten maken? Foto’s van een huid met littekens? Foto’s van een lichaam met huidproblemen of je laten fotograferen terwijl je lichaam ziek is?  
Waarom zou je dat doen als je in een donkere periode zit, omdat bijvoorbeeld misschien lichaamsdelen geamputeerd zijn of moeten worden? 

Vaak als we gewend zijn geraakt aan de gedachte en we de angst voorbij zijn dan blijken we hier wel behoefte aan te hebben. 
De behoefte ’te onthouden’ hoe ons lichaam nu is en hoe het gaat worden (voor en na). 
Maar ook ter afsluiting van een intense periode, of om juist een levensfase vast te leggen op foto.

Wat kan een visagiste voor jou doen?

Mocht je over de drempel zijn of juist dat duwtje nodig hebben….het fijne van visagie is dat dit jouw sterke punten naar voren kan halen.
Dat is juist weggaan van alles waar je minder blij mee bent.
En dit is waar ik mijn vak van heb gemaakt. 

Visagie helpt mee om jouw kracht en sterke punten zo te benadrukken dat ze gevangen kunnen worden in bijvoorbeeld die foto.

Hoe gaat dat lukken?

Door vol met empathie naar jouw verhaal en wensen te luisteren en te begrijpen wat voor jou belangrijk is. Vervolgens ga ik op een zachte en integere manier visagie bij je toepassen zodat dat de benadrukking of misschien juist wel de kunst van het ‘niet op laten vallen” tot uiting komt. Dit alles moet naar tevredenheid zijn voor jou, want de hoofdrol, die is voor jou!

En zo kunnen er waanzinnig mooie foto’s van jou worden gemaakt, al dan niet met een boodschap!

Hoe alles in zijn werk gaat?

Het is dus belangrijk voor mij om te weten wat jouw wensen zijn.
Daarom is het goed om eerst een kennismakingsgesprek te plannen.  
We hebben het dan o.a. over: 
– Hoe je het liefst gefotografeerd wilt worden?  
– In welke omgeving?  
– Op welke termijn?

Daarnaast leg ik je uit over hoe wij (de fotograaf en visagiste) als ervaren team de door jou gekozen fotosessie kunnen invullen.  

Natuurlijk kun je bellen met vragen en/of ideeën zodat het compleet maatwerk wordt. Helemaal door jou voor jou!
Maar je kunt ook een bericht achterlaten, dan bel of mail ik je zo snel mogelijk terug. 

 

Hartelijke groet, 
Ivonne Heffty 

Anne verteld:

“Toen ik te horen kreeg dat ik een mamma-amputatie moest ondergaan in verband met voorstadium borstkanker, stortte mijn wereld in.

Afscheid nemen van je lijf, hoe doe je dat? Heel snel kreeg ik het idee om met een professionele fotograaf foto’s te gaan maken van mij, mijn lijf, met als hoofdrolspeler mijn borst.

Mezelf mooi opmaken voor de foto’s werd wel een uitdaging. Heel snel bedacht ik me dat bij professionele fotografie professionele visagie onontbeerlijk is.

De fotografe bevestigde dit.

Voor de fotoshoot had ik een aantal poses bedacht in samenwerking met de fotografe en Ivon.

Samen met Ivon bij de poses de visagie besproken en een visagie proefsessie gedaan. Deze proefsessie was heel fijn. We konden mijn gevoelens en wensen over de visagie doorspreken en uitproberen, waarbij Ivon heel goed aanvoelde wat ik wilde.

De dag van de fotoshoot zelf was een heel groot kado voor mezelf. Ik kon alles loslaten omdat we al een proefsessie visagie hadden gedaan. In een vertrouwde en intieme sfeer hebben we, met veel plezier, prachtige foto’s gemaakt.

Ik ben ontzettend dankbaar dat ik deze mooie foto’s heb. Het is een levenslange herinnering van wie ik van de buitenkant was, vastgelegd op prachtige foto’s. Dát kunnen ze me nooit meer afnemen”.

Telefoonnummer: 06-82428030 

E-mail: visagie@ivonneheffty.nl

Persoonlijke Visagie, workshop visagie, werkgerichte visagie, medische visagie, coachingstraject visagie.